[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4669: file_get_contents(/var/www/musikkweb.no/web/spots_forum/695454061.jpg): failed to open stream: No such file or directory
Musikkweb.no • Se emne - Nybegynner trenger litt hjelp til Novation sl49mkII og soft.

Nybegynner trenger litt hjelp til Novation sl49mkII og soft.

Her diskuteres alt som har med computere å gjøre. Programvare, lydkort med mer.

Moderator: Ole Henrik

Nybegynner trenger litt hjelp til Novation sl49mkII og soft.

Innlegg Dirt » Tir Mar 08, 2011 11:57 pm

Hei alle sammen! Kjekt forum det her :D
Har gått til anskaffelse av en Novation sl49mkII (kjøpt brukt her på annonsesidene). Tenkte jeg skulle prøve litt i dag med en pc som jeg nettopp har bygd og Ableton live 7 ett-eller-annet "lite" som jeg fikk med.
Fikk innstallert Ableton og div drivere samt nyeste Automap. Og det ser ut til at jeg har kontakt mellom keyboard og pc, men jeg (ja jeg er grønn) skjønner ikke hvordan jeg skal assigne lyder til brettet :oops: Jeg har leste litt i diverse manualer og om diverse settings jeg må gjøre i bla Ableton, but still no luck. Jeg har kun koblet brettet mot PC med USB kabel.
Også er jeg ganske så stressa med familien på flyttefot og 3 barn - tidsnød mao,....men jeg vil få det til å fungere :D
Jeg skjønte at det ikke var plug and play, men om noen har hint og tips til en kjapp fix så blir jeg veldig glad.

Vet forresten ikke om det er Ableton jeg går for, men tenkte å bruke den bare for å teste litt. Tar gjerne imot tips på softwaresiden :)
Dirt
Fersking
 
Innlegg: 2
Registrert: Man Mar 07, 2011 7:55 pm

Re: Nybegynner trenger litt hjelp til Novation sl49mkII og s

Innlegg Trallala » Ons Mar 09, 2011 1:00 am

Finn om midi i manualen og les om det. Keyboardet brukar midisignal for å kommunisere med softwaresyntane. Dette er eit godt gammalt 80-tals system ein god del av innstillingane må du gjera manuelt. Ingen plug-and-play som du seier.

Brukar ikkje Abelton og kan ikkje brukargrensesnittet, men det er det gjerne nokre andre her som kan. Vær gjerne så konkret som du kan i spørsmåla, det gjer det enklare og meir fristande å svara.

Og softwaretips: Sonar sjølvsagt :D

Velkommen til forumet og lykke til.
------------------------
www.lidlyd.no
Trallala
Superaktiv
 
Innlegg: 433
Registrert: Tir Okt 16, 2007 8:44 pm
Bosted: Osterøy

Re: Nybegynner trenger litt hjelp til Novation sl49mkII og s

Innlegg Whirly » Ons Mar 09, 2011 11:10 am

Litt enkel løsning dette, men jeg henviser deg til Novation sin web. Det du lurer på finner du der, selv om det ikke alltid er lett forståelig (min personlige erfaring). Cluet er å få satt det opp riktig i Ableton preferences slik at Novation Automap "snakker" med Ableton.


http://www.novationmusic.com/answerbase/en/article.php?id=498

http://www.novationmusic.com/answerbase/en/article.php?id=605
Brukerens avatar
Whirly
Med på notene
 
Innlegg: 95
Registrert: Søn Apr 13, 2008 1:15 pm
Bosted: Oslo

Re: Nybegynner trenger litt hjelp til Novation sl49mkII og s

Innlegg Dirt » Ons Mar 09, 2011 3:15 pm

Jeg så de linkene der og har forsøkt sette opp tilsvarende, men det virker som jeg ikke har mulighet til å gjøre alle valgene..hmmm. Får teste litt til i kveld og se om jeg blir noe klokere :D
Dirt
Fersking
 
Innlegg: 2
Registrert: Man Mar 07, 2011 7:55 pm

Re: Nybegynner trenger litt hjelp til Novation sl49mkII og s

Innlegg Whirly » Tor Mar 10, 2011 11:45 am

Dirt skrev:men det virker som jeg ikke har mulighet til å gjøre alle valgene..hmmm


Ja, det spørs nok om en lite-versjon av Ableton i det hele tatt gir deg mulighet til å sette dette opp. Jeg vil tro at preferences-seksjonen er heller tynne greier.

Dirt skrev:Vet forresten ikke om det er Ableton jeg går for, men tenkte å bruke den bare for å teste litt. Tar gjerne imot tips på softwaresiden :)


Dersom du er en ny bruker av slike programmer så har du mye å velge mellom: Logic, Pro Tools, Cubase, Ableton Live, Reason & Record, Sonar, Reaper .m.m., og de fleste kommer i en lett-og en pro-utgave.

Spørsmålet er jo hva du skal bruke det til: flerspors live innspilling? låtskriving på gutterommet? er du dj? Og selvsagt må du ta stilling til hvor stort budsjett du har å rutte med.

De fleste av disse programmene gjør i prinsippet det samme: innspilling og redigering av midi og audio, men noen forskjeller er det jo. En viktig forskjell er hvilke type instrumenter og effekter de leveres med "in the box" og hva som er mulig å kjøpe av tredjeparts instrumenter. F. eks. så har ikke Cubase (som den eneste av de nevnte?) en innebygd sampler, men har du penger så får du kjøpt all verdens av samplere, synther, effekter fra andre leverandører som du kan bruke sammen med Cubase.

På den andre siden av skalaen så har du Reason/Record som leveres med flust av instrumenter, samplere og effekter, men dette er et lukket system uten mulighet til å benytte annet en det produsenten Propellerhead til enhver tid legger i kurven.

Selv bedriver jeg hovedsaklig låtskriving i heimen og har erfaring med Cubase, Reson/Record, og nå en uke med Ableton Live Suite 8. Jeg er ikke i stand til, objektiv, å utrope noen "beste DAW" av de jeg har kjennskap til. De gir alle fantastiske muligheter til å skape musikk, hver på sin måte.OBS! Jeg snakker ovenfor om Reason/Record som ett program. De er egentlig to uavhengige produkter som sammen utgjør en pakke som er sammenlignbar med de andre programmene jeg nevner.

Edit: OBSx2! PC = null mulighet for Logic, som er Mac only.
Brukerens avatar
Whirly
Med på notene
 
Innlegg: 95
Registrert: Søn Apr 13, 2008 1:15 pm
Bosted: Oslo

Re: Nybegynner trenger litt hjelp til Novation sl49mkII og s

Innlegg jonbue » Tir Mai 24, 2016 11:04 pm

Ellers har jeg , på generell basis, hatt mye glede av Tweakheadz sine sider:
http://tweakheadz.com/the-noobs-and-beg ... ic-studio/

Mye god info for oss nybegynnerer! :)
jonbue
Fersking
 
Innlegg: 7
Registrert: Tir Mai 24, 2016 12:30 pm


Gå til Soft- og Hardware

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron