[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4669: file_get_contents(/var/www/musikkweb.no/web/spots_forum/695454061.jpg): failed to open stream: No such file or directory
Musikkweb.no • Se emne - Refleksjoner fra studiomonitorer.

Refleksjoner fra studiomonitorer.

Del dine beste tips og triks med andre, og få tilbake i mangfold!

Refleksjoner fra studiomonitorer.

Innlegg Rolf » Lør Okt 31, 2009 8:18 pm

En smart sak som en av kompisene mine har benyttet seg av, er å lage en form for krave av dempemateriale kledd med sort stoff, som han har tredd over monitorene (på høykant). Se for deg monitoren rett forfra. Ta en Glava lydmatte som er ca 20 cm større enn fronten på monitoren. Kutt ut akkurat plass til at du kan tre Glava-matten oppå fronten på monitoren (sett forfra). Trekk lydmatten ca halvveis inn på monitoren(e). Dette gjør at i de tilfellene monitoren står nærme en vegg f.eks 30 - 50 cm unna, så unngår du (i stor grad) å få refleksjoner fra veggen bak.
Det som er viktig når du jobber i mindre rom, og med eksempelvis en mikser mellom deg og monitorene med en vegg rett bak, er å unngå at lyden treffer ørene dine direkte og kort tid etterpå via reflekser i vegger, tak, mikser eller workstationflate. Second reflexions er en pain in the ... ears. Diffusorer kan være en bokhylle der alle bøkene står en - to cm forskjellig plassert fra kanten. En effektiv bassfelle kan være en tung lenestol plassert i et hjørne. Et lite utvalg av lydplater i taket rett over hodet ditt i lytteposisjon er også gull verdt.
Noen flere tips i lytte/mikserommet som ikke koster all verden?
Rolf
Site Admin
 
Innlegg: 48
Registrert: Tir Sep 11, 2007 11:13 pm

Gå til Tips&Triks

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron