[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4669: file_get_contents(/var/www/musikkweb.no/web/spots_forum/695454061.jpg): failed to open stream: No such file or directory
Musikkweb.no • Se emne - Søker bidragsytere til kunnskapsprosjekt

Søker bidragsytere til kunnskapsprosjekt

Det som ikke har med musikk eller lydbransje å gjøre postes her.

Moderator: Henrik

Søker bidragsytere til kunnskapsprosjekt

Innlegg Henit » Tir Jan 10, 2012 12:18 pm

Hei til dere på musikkweb.no! Jeg oppsøker dere her fordi jeg søker dedikerte musikkinteresserte mennesker.

Henvendelsen gjelder et nytt prosjekt som startet i fjor vår. Prosjektet heter Collaborate Facts (http://www.cofacts.com/no/) og er et samlingssted for kunnskap og erfaringer. Innholdet er av brukere, for brukere og prosjektet jobber mot å samle faktainformasjon innenfor alle områder som er av interesse for besøkende. Systemet er bygget på en dynamisk tre-lags datamodell som gjør at informasjon kan vises og organiseres på nye og bedre måter. For mer info rundt prosjektet og det tekniske, se http://www.cofacts.com/no/Collaborate_Facts/ og http://www.cofacts.com/no/Teknisk/.

Et av områdene det er fokus på allerede nå fra start, er musikk. Vi søker derfor bidragsytere innenfor dette området. Det vil si å bygge opp emnesider for artister, album, sanger, konsertturnéer etc. Informasjon legges inn i et enkelt grensesnitt som ligger over datamodellen for prosjektet. Målet med dette er å gi besøkende en kunnskapskilde der de finner informasjon om artisters album, sanger, sangtekster, historisk informasjon osv. Dette er laget som et samarbeidsprosjekt, og vi ønsker derfor å gi noe tilbake til de som er med som bidragsytere. Vi deler derfor inntektsoverskuddet fra nettsidene med de som er engasjert i prosjektet basert på hvor mye innhold den enkelte har lagt inn. Dette er som sagt nytt, men vi har store ambisjoner og mål, så over tid kan inntektsmulighetene bli tilsvarende store.

Dersom du har spørsmål rundt prosjektet eller er interessert i å bli med, ta kontakt på henrik@cofacts.no.
Annonse for dette finner du også her: http://www.buy24.no/jobb/bidragsyter-musikkrelatert-innhold_35488/

Mvh Henrik
Sist endret av Henit den Søn Jan 15, 2012 7:27 pm, endret 1 gang
Henit
Fersking
 
Innlegg: 2
Registrert: Tir Jan 10, 2012 12:15 pm

Re: Søker bidragsytere til kunnskapsprosjekt

Innlegg FinnArild » Tir Jan 10, 2012 4:53 pm

Interessant. Hva er forskjellen fra dette og Wikipedia?
"An eye for an eye tends to make the whole world blind" - Ghandi
www.finnarild.com
FinnArild
MP forum orakel
 
Innlegg: 544
Registrert: Fre Feb 15, 2008 5:09 am

Re: Søker bidragsytere til kunnskapsprosjekt

Innlegg Henit » Tir Jan 10, 2012 5:42 pm

Hei og takk for interessen!

Når det kommer til det tekniske, så er CF bygget opp som en strukturert database, mens Wikipedia er bygget opp som et flatt oppslagsverk av tekstartikler. Det vil si at på hver side på Wikipedia er innholdet lagt inn i en stor tekstblokk, på CF er dette lagt inn i en bestemt struktur. Dette forhindrer at samme opplysninger er lagret en rekke forskjellige steder (og må vedlikeholdes uavhengig av hverandre), og det gjør at dataene kan brukes og presenteres på mange flere måter. Det er ikke første gang det spørsmålet dukker opp, men jeg ser at det ved første øyekast lett kan virke likt. Vi har derfor skrevet en litt forenklet teknisk forklaring på noen av forskjellene her: http://www.cofacts.com/no/Teknisk/

Når det kommer til type innhold, så er CF (og har som mål å være) mye mer som en database. På emnesider om Album (musikk), er det faste seksjoner i strukturen på CF for f.eks liste over sanger. På Wikipedia er slike ting på noen sider en del av et avsnitt nedover i artikkelen et sted, mens det andre steder er helt fraværende. Du kan si det på den måten at CF er bygget for strukturerte opplysninger med tekstinformasjon i tillegg, mens Wikipedia er bygget mer som et bokleksikon der du finner mange av de tekniske opplysningene inne i teksten dersom forfatter av artikkelen har valgt å ta de med i en sammenheng.

Foruten dette så skal CF også satse på deling av erfaringer mellom brukere opp imot databasen med faktaopplysninger. Det vil si å gjøre det mulig å dele rangering av musikk, film, skrive anmeldelser, guider, matoppskrifter og den slags som Wikipedia såvidt jeg vet har regler mot. Informasjon om butikker i ditt nærområde vil du over tid finne på Collaborate Facts. Du kan slå opp adressen, telefonnummeret eller åpningstidene til nærbutikken din, slike ting finner du heller ikke på Wikipedia (fordi de ikke ønsker slik informasjon).
Henit
Fersking
 
Innlegg: 2
Registrert: Tir Jan 10, 2012 12:15 pm

Re: Søker bidragsytere til kunnskapsprosjekt

Innlegg FinnArild » Tir Jan 10, 2012 6:14 pm

Kult - takk for godt svar.
"An eye for an eye tends to make the whole world blind" - Ghandi
www.finnarild.com
FinnArild
MP forum orakel
 
Innlegg: 544
Registrert: Fre Feb 15, 2008 5:09 am


Gå til Off topic

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron