[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4669: file_get_contents(/var/www/musikkweb.no/web/spots_forum/695454061.jpg): failed to open stream: No such file or directory
Musikkweb.no • Se emne - Innspillings tips

Innspillings tips

Moderator: Ole Henrik

Innspillings tips

Innlegg zalman » Ons Mai 08, 2013 8:58 am

Hello!


Nå er bandet klar for innspilling av noen sanger. Og jeg har et lite hjemmestudio, med kontrollrom og liverom. ( små rom vel og merket)

Tenkte vi skulle begynne å spille inn trommer som første prioritet, etter klikk, for så deretter bass, gitar , vokal osv osv!

Noen som har noen gode tips til hva jeg bør tenke på som skal mikke opp slagverk, i forholdt til at det er et lite rom, kun takhøyde på rundt 2.30.
Bør jeg kansje senke overheadsa langt ned mot ride og cymbal, å ha egen mic på hihaten. Har mikker til tammene osv , så jeg close mikker de.

Har delvis behandlet rommet med bassfeller i hjørnene, noen hjemmelaget panel på 1200x600x50 med rockwool lydplater, og hele taket har glava ........ Akustikkhimlingsplater.

Men, siden rommet er så lite, bør jeg heller legge arbeid i å lytte trommene til et større ubehandlet rom? Å heller kansje flytte med seg noen panel og henge opp?

Tar i mot all tips som dere kan nevne i forholdt til innspilling av alt annet også : gitar, bass , vokal osv..

Mye eller lite distortion på gitar?

Di-signal på bass eller begge deler?

Minst mulig klang på gitar i selve innspillingen?

Ja kom gjerne med tips ;)
zalman
Superaktiv
 
Innlegg: 238
Registrert: Fre Aug 21, 2009 11:22 pm

Re: Innspillings tips

Innlegg FinnArild » Ons Mai 08, 2013 9:00 pm

Jeg spiller inn min neste plate nå i et ganske lite rom, og får bra lyd. Først og fremst gjelder det å ha gode skinn, bra cymbaler og et stemt sett som ikke "synger" så veldig. Avhengig av skinnene og lyden du ønsker må du kanskje dempe litt. Så til overheads, OH - i et lite rom vil hovedproblemet ditt være for mye blekk (cymbaler). Sett mic'ene ikke for nærme disse, for du vil ha lyd av settet her også. Så trenger du en mic på basstromma. Plasser den i hullet bak på basstromma - let deg fram etter en god, punchy lyd. 2 miccer på skarpene, en under og en over. Når du mixer skal du fasevende den under. Closemic'ing av tammene er bra, jeg foreslår at du bruker en gate på disse i mixen.Til slutt har jeg også en mix på hi-hat'en for å få fram de transientene overheaden går glipp av. Totalt: 8 spor.

Når du mixer, kutt bunn på OH under en 2-300hz og bruk den som base. Legg så til basstromma og eq den så du har en god punch rundt 100hz eller hvor basstromma puncher best fra før. Legg så til skarp, fasevend undermic'en. Skarpen kan du godt gate også. Før du mixer inn tammene legger du på et trommerom på hele trommemixen. UAD RealVerb drumroom eller liknende funker veldig bra. Selv om du vil ha "tørre" trommer trenger du littegrann rom på det for å smelte lyden sammen. Sett så en kompressor og plateverb på skarpen, og en kompressor på basstromma. Lek med kontrollene til det låter kult. Legg til slutt inn tammene, eq så det låter tøft (god tam-lyd er det like mange meninger om som om puppene til Dolly Parton). Gate og kompressor hjelper på tammer. Lirk så hi-hat'en inn veldig forsiktig hvis nødvendig (kommer an på hvordan hi-hat låter i OH).

Komprimer til slutt hele settet - bruk gjerne paralellkomprimering, dvs: splitt trommemixen i to og komprimer livskiten ut av den ene. Mix så den komprimerte inn i den ukomprimerte til det låter tøft.

Lær deg å bruk ørene, skru på ting til det låter kult - skrur du deg bort så fjern alt og begynn på nytt.

En god leveregel for annet opptak er å spille inn det meste tørt uten reverb eller andre effekter. Dette vil du leke deg med i mixen.

Til slutt: bryt alle regler og prøv noe sprøtt. Minst en gang i uka.
"An eye for an eye tends to make the whole world blind" - Ghandi
www.finnarild.com
FinnArild
MP forum orakel
 
Innlegg: 544
Registrert: Fre Feb 15, 2008 5:09 am

Innlegg zalman » Ons Mai 08, 2013 9:27 pm

Takk for god info!


Testa ut litt med overheads i dag, og fant ut at det låter best jo høyere de er .. Når det gjelder settet jeg har så er dette ikke 500000,- kr settet. Men får ok lyd fra det. Men cymbal/ride "synger" en del ( og ja der finst bedre cymbaler, men jeg har et litt stramt budsjett til akkurat dette nå. Er jo bare rørlegger og tjener jo kun til livets opphold ) ;)

Har ikke brukt mik på hihat enda, men kan slenge opp en sm58 ( siden den er tilgjengelig etter resten er oppmikket) og bruke den om nødvendig som blir nevnt!
zalman
Superaktiv
 
Innlegg: 238
Registrert: Fre Aug 21, 2009 11:22 pm

Re: Innspillings tips

Innlegg glennandrecarlsen » Man Okt 14, 2013 3:37 am

Prøv også å teipe cymbalene på tvers av rillene i dem. Dette vil dempe og gjøre dem tightere, men kan også gjøre klangen i cymbalene litt dypere.
Hvis du ikke gjør dette, kan du blodkomprimere overhead micene dine. Dette demper cymbalene og får mer ut av trommesettet! Viktig og ikke høre på de alene, men sammenheng med resten av trommene. Kan låte kult og naturlig! Brukt i mange live settinger!
Men vær forsiktig, dette kan også ødelegge mye. SÅ bare å prøve deg frem.
glennandrecarlsen
Fersking
 
Innlegg: 8
Registrert: Man Okt 22, 2012 6:52 am

Re: Innspillings tips

Innlegg gitarist-vokalist78 » Søn Feb 16, 2014 10:28 am

Her var det mye bra.
gitarist-vokalist78
Tørr bak øra
 
Innlegg: 41
Registrert: Man Jan 31, 2011 8:50 pm


Gå til Studio

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest