[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4669: file_get_contents(/var/www/musikkweb.no/web/spots_forum/695454061.jpg): failed to open stream: No such file or directory
Musikkweb.no • Se emne - Bruk av kompressor/limiter
Side 1 av 1

Bruk av kompressor/limiter

InnleggSkrevet: Man Feb 17, 2014 6:50 pm
Sub Decay
Trenger et tips her. Har et lite hjemmestudio med en A&H 16 spors analog mixer med firewire. Utstyret jeg bruker består av for det meste analoge synther og sequencere og det kan fort bli at jeg bruker opptil 10 kanaler på miksern samtidig, når alt utstyret er i sving. Det jeg lurer på er om jeg kunne hatt bruk for en kompressor/limiter i en slik "tracking" sammenheng? Eller om kompressor kun er nødvendi nødvendig ift vokal. Og hvis en kompressor vil gi økte eller "bedre" resultater, vil jeg da måtte ha en kompressor på hver av kanalene? Eller er det muligheter for å koble slik at bare EN kompressor/limiter kan prossessere flere kanaler samtidig? Beklager nybegynner spørsmål, men er ganske grønn på dette :wink:

Re: Bruk av kompressor/limiter

InnleggSkrevet: Ons Feb 19, 2014 1:17 am
FinnArild
Så lenge du tar opp i 24 bit så har du plenty av headroom å gå på for å ta opp uten kompressor. Det noen allikevel foretrekker er å ha en egen preamp til akustiske opptak - spesielt vokalopptak. Disse har ofte en kompressor som kan brukes for å ta ned toppene. Dette er jo ofte veldig avhengig av mic og ikke minst vokalist. For flerspors opptak av f.eks. trommer ville jeg bare tatt opp alt rett fra mixer uten kompressor.